Kuusi ilmaista tapaa ansaita rahaa Internetistä ilman sijoituksia

Itse asiassa on paljon muita tapoja kerätä rahaa ilman sijoituksia. Valokuvaajille on teemoja ja ohjelmistoja, joiden avulla voit helposti perustaa kaupan. Joten jos olet luova ja sinulla on suunnittelutaitoja, voit ansaita rahaa työskentelemällä kotoa. Verkkokirjoitustyöistä on tulossa suosittuja, koska jokainen Internet-sivusto vaatii säännöllistä sisältöä verkkosivuston päivittämiseksi. Vaikka voit käyttää mitä tahansa tässä luettelossa mainittua sivustoa ja sovellusta ansaitaksesi käteistä rahaa kotoa, jos olet aloittelija ja haluaisit helpoimman ja nopeimman tavan ansaita rahaa, online-palkitsemissivustot ovat paras vaihtoehto. Olen hyvin tietoinen siitä, että sinun täytyy hankkia auto tämän työn suorittamiseksi listalla olevalle listalle, joten pidän sitä tietynä.

En sano, että kerskaat tätä, yritän vain näyttää sinulle, että se on mahdollista. Hankkimalla kansalaisuuden sijoituksella voit mahdollisesti asua ja työskennellä missä päin maailmaa tahansa. Seuraa vain näitä nopeita vaiheita: Kannustan ihmisiä aina aloittamaan oman bloginsa ja ansaitsemaan ylimääräistä rahaa luettelossa olevan tytäryhtiömarkkinoinnin 8 kautta. Sen sijaan se käyttää epäsymmetristä lähestymistapaa ja auttaa sinua parantamaan sijoitustuloksia heidän uutiskirjeellä ja sijoitusideoilla. Tässä on suosituin tapa myydä Affiliate-tuotteita: Siksi, että näytän tämän luettelon, on antaa sinulle käsityksen, että joskus se voi osoittautua erittäin kannattavaksi. Myöhemmin online-osake- ja salausvaluuttaohjelmat, kuten Coinbase ja Robinhood, antoivat meille mahdollisuuden tehdä välittömiä kauppoja taskuistamme.

 • Verkossa on saatavana yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneita tutkimustaidoistasi, mikä on ihanteellinen erityisesti yliopisto-opiskelijoille, joilla on ollut tutkimustaitoja.
 • Asun alueella, jolla on valtavat kenkämarkkinat.
 • Mutta tieto voi ansaita myös rahaa.
 • On selvää, että kodisi koko ja mukavuudet ovat tärkeitä - suuret kodit hakevat korkeampia maksuja.
 • On yrityksiä, jotka tarvitsevat sairaanhoitajan asiantuntemusta vastata asiakkaiden kysymyksiin tai antaa tietoja ja suosituksia.
 • Valitse hyvä tuote, jolla on suuri kysyntä, luo video sen ympärille ja lisää kumppanilinkki kuvaukseen.

Yleensä ihmiset voivat ansaita 15000–25000 Rs kuukaudessa tietojen syöttämisen kautta. 13 todellista tapaa ansaita rahaa kotoa, jos asut historiallisella tai turistialueella, tarjoa palveluitasi oppaana. Minulla on myös useita tapoja saada keikka kirjoittamaan tämän artikkelin lopussa. Täällä on tosiasiassa SEVERAL legitiimiä tapaa ansaita rahaa verkossa, ja vaikka joudut joutua maksamaan myöhemmin tietyistä koulutuksista (esimerkiksi hakukoneoptimointi tai FaceBook Ads), annan sinulle luettelon erilaisista laillisista tavoista ansaita rahaa. verkossa ilman sijoituksia.

Joten nyt tiedät, kuinka paljon voit ansaita rakentamalla verkkosivuston, ja paras osa siitä on se, että sinun ei tarvitse mennä minnekään eikä joutua investoimaan rahaa aloittaaksesi sen. On paljon verkkosivustoja, joilla voit aloittaa, mutta ehdotukseni olisi Upwork-alusta, koska sillä on suurin kokoelma verkossa olevia keikkoja joka päivä. Anna, kuinka paljon painoa haluat menettää, kuinka kauan kestää kadottaaksesi ja kuinka paljon haluat panostaa kuukaudessa kyseisenä ajanjaksona. Jos julkaiset sisältöä rahoitusblogissasi säästääksesi rahavihjeitä ja sijoitusvinkkejä, sinun tulisi järjestää verkkoseminaari siitä, kuinka säästää rahaa eläkkeelle tai mihin sijoittaa rahaa varmoihin voittoihin, koska nämä ovat aiheita, jotka kaikki rahoituksesta kiinnostuneet todella käyttävät rakastavat katsella. Muutaman kuukauden kuluttua voit alkaa ansaita kunnollisia tuloja työskentelemällä verkossa. Tämä on ollut olemassa jo pitkään. Esimerkiksi #RyanToyReview - tämä perheomisteinen lelukatselukanava, jota isännöi 7-vuotias vanha lapsi nimeltä Ryan, tuotti noin 11 miljoonaa dollaria ennakkomaksuja vuonna 2019 eniten ansaitsevien YouTube-kuuluisuuksien vuosittaisen luettelon mukaan.

Verkkokirjoitustyöillä on suuri kysyntä. Monet ansaitsevat kokopäiväisiä tuloja Fiverrillä! Haluan sinun tietävän, että on monia ammattilaisia, jotka ansaitsevat nyt tuhansia dollareita näillä ansaintatavoilla verkossa.

 • On paljon tapoja ansaita rahaa verkossa ilman sijoituksia etätyöpaikoista itsenäiseksi urakoitsijaksi tai freelanceriksi.
 • Aseta oletushakukoneeksi Bing ja unohda se.
 • Lemmikkien omistajat maksavat tunnin välein lemmikkien ottamisesta kävelylle ja/tai hoitamisesta.

Tulevat Tapahtumat

Theory & Practice ™ -kurssi, mutta motivoituneet opiskelijat voivat halutessaan suorittaa kurssin lyhyemmässä ajassa. Nämä työt maksavat noin 13–15 dollaria tunnissa. Annan yli 10000 dollaria kuukaudessa bloggaamisesta. Tämä on auttanut minua kasvattamaan tulojani huomattavasti.

3PlayMedia

5️⃣ Aloita ansaitseminen. Voit käyttää Flexjobs-kaltaista alustaa löytääksesi etätyön heti ja laskemaan freelance-töitä. Hinnat määräytyvät kokemuksen, työn tai projektin ja asiakkaan budjetin perusteella. Voit tehdä komean tarkistuksen tästä työstä. Älä ihmettele, että tällä outolla työllä on niin suuri kysyntä. Taidot kuten kirjoittaminen, verkkomainonta, verkkosivujen suunnittelu, koodaus, laulaminen, neuvonta, videoiden luominen, valokuvaus, kuvankäsittely ja monet muut. Valitse jotain kiinnostavaa ja aloita videoiden luominen. Voin jakaa oppimiseni kanssasi, jotta voit maistaa menestystä tällä alalla.

Voit myös nostaa rahasi kahdesti kuukaudessa.

Ansaitse Rahaa Toimittamalla Kaikki Kaikkialle, Kaikille

Löysin rahaa! Sivustosi liikenne on kohtuullista. Älä mene vielä kuntosalille! Ota minua kommentteihin, jos sinulla on kysyttävää. Mutta se ei ole edes täysin totta. Tarkista nämä verkkosivustojen sivustot löytääksesi verkkosivustojen testaustöitä:

Luo Ja Myy Koulutuskursseja Verkossa

99 Designs on loistava kohde suunnittelijoille, jotka haluavat aloittaa freelance-työn. Sen sijaan, että ottaisit yhteen koulutuksen ja kulutat paljon aikaa (mahdollisesti vanhentuneilla tiedoilla), tämä kurssi asettaa kaiken yhteen paikkaan, josta voit oppia. Googlen mukaan seuraavat asiat ovat vähimmäisvaatimuksia: Näytän sinulle 5 tällaista legit sivustoa, mukaan lukien tämä yllä oleva sivusto, jossa voit ansaita hyvät tulot osa-aikatyössä. Toisaalta Robo-neuvonantajat työskentelevät käytännöllisesti, ja tästä syystä voit välttää rajuja virheitä sijoittaessasi heidän kanssaan. Sinun täytyy käydä läpi oppimiskäyrän, mutta kun olet mukava, löydät paljon hyviä ja mielenkiintoisia HIT: iä (Human Intelligence Task), joiden kanssa työskennellä. Kuinka ansaita rahaa, vahvistetut jäsenet voivat pyytää maksua 40 dollaria kerran päivässä! Ja vaikka saat jollain tavalla Upwork-profiilisi hyväksytyksi, ellet ole erittäin taitava tietojen syöttämisessä ja myös hyvä markkinoimaan palveluitasi, sinun on vaikea saada mitään tietojen syöttötyötä.

Mikä on velkarahoitus? Tarjolla on yli 150 erilaista palvelua VA: na. Sitten ilmoittautua opettajaksi VIPKID: llä.

Kuinka Alkaa Ansaita Rahaa Verkossa?

Airbnb: n mukaan keskimääräinen isäntä ansaitsee 6000 dollaria vuodessa. Minun piti oppia paljon tavaraa. Kuinka menestyä YouTubessa? Kolme alla olevaa verkkosivustoa ovat kuitenkin erittäin suosittuja mikrotöiden saamiseksi. Nämä sijoittajat saavat sitten vastikkeena yhtiön osakkeita. Rehellisesti sanottuna verkkotunnusten kaupankäynti on hankalaa ja sinun on oltava asiantuntija edes aloittaessasi, muuten saatat menettää rahaa.

Aloita yhdestä vanhemmuuden segmentistä, josta olet eniten kiinnostunut, tee yritystä ja laajenna yrityksesi laajuutta. Periaatteessa kaikki mitä teet, on lisätä pieni koodi sivustoosi, niin Googlen älykäs tekniikka näyttää osuvia mainoksia sivun sisällön perusteella. Sinun ei tarvitse myöskään olla journalismin tutkintoa tai kokemusta voidaksesi ansaita rahaa kirjoittamalla muille verkossa. Voit alkaa ansaita rahaa kuluttamatta senttiäkään, mikä useimmille meistä on ensisijainen prioriteetti, kun aloitamme. Se voi kuitenkin olla melko tuottoisa vaihtoehto. Tällä tavalla saatat pystyä hankkimaan esineen 5 dollarilla ja myymään sen myöhemmin 50 dollarilla.

Blogiminen vaatii aikaa, kärsivällisyyttä, päättäväisyyttä, säännöllisyyttä, strategioita ja hyviä kirjoitustaidoja. Viime kädessä sen avaaminen maksaa melkein mitään, ja se voi olla valtava venttiili upotetulle luovuudellesi. IT-taustalla olevien ihmisten mielestä nämä verkkotyöt ovat kuitenkin helppoja, koska niihin liittyy useita tietotekniikkaan liittyviä termejä. Et todennäköisesti rikastu myymällä valokuvia verkossa, mutta voit ansaita ylimääräistä rahaa ponnisteluistasi. Pohjimmiltaan on etätoimistoassistentti. Ensimmäinen askel, vasta aloittaminen, on aina kova. Voit lukea perimmäisen oppaani blogin perustamiseen Blue Host -palvelun kautta täältä. Kyseiset tavarat tarjoaa usein itse tutkimuslaitos, ja sieltä niistä voi tulla hiukan luonnos.

Jos et korota tätä määrää asetetussa määräajassa, projekti ei saa lahjoituksia.

Kuinka Ansaita Rahaa Verkossa Ilman Sijoitusta Maksettujen Kyselysivustojen Avulla

Siellä on satoja freelance-töitä, kuten logon suunnittelu, artikkelin kirjoittaminen, virtuaaliassistenttina työskenteleminen, koodaus, tietojen syöttö, verkkosivujen suunnittelu, SEO, videon editointi ja monia muita täällä lueteltuja jne. Joten jos sisällön kirjoittaminen on sinun yleispalvelun tarjoaja, voit ansaita kunnollista rahaa työskentelemällä freelance-kirjoittajana. Heidän lähettämisilmoitusbonuksensa on hiukan tuottavampi 15 dollarilla. 18. marraskuuta kello 1: Katso InboxDollars -katsaus. Olipa sinulla kirjoittaminen, oikoluku, editointi, sosiaalisen median markkinointi, hakukoneoptimointi, graafinen suunnittelu, verkkosivujen suunnittelu, WordPress, kirjanpito/kirjanpito, ohjelmointi tai muu markkinoitavissa oleva taito, voit suorittaa freelance-työn ja työskennellä kotitöistä yrityksille ja yksityishenkilöille rahaa ilman sijoitusta. Vuokratuotot kertyvät kuukausittain ja maksetaan seuraavan kuukauden 15. päivänä.

Joka päivä on saatavana kirjaimellisesti miljoonia mikrotöitä, joista suurin osa on laillisia tapoja ansaita rahaa kotoa; sinun tarvitsee vain etsiä heidät.

Mitkä ovat parhaat robo-neuvonantajat Internetissä? Voit ansaita 5 dollaria jokaisesta suorittamasi tehtävästä. Laskin määrittää palkinnon, enintään 10 000 dollaria. Brändit ovat tuottaneet miljoonia dollareita tuloja toteuttamalla videostrategioita.

Tuhannet sivustot ansaitsevat paljon rahaa tytäryhtiömarkkinoinnilla. Sisällytä periaatteessa videoidesi kuvaukseen tytäryhtiö-linkkisi tuotteeseen tai palveluun, josta puhuit videossasi. He tarvitsevat sairaanhoitajia tarjoamaan triaaleja ja lääketieteellisiä tietoja asiakkailleen puhelimitse. Aloita tästä, jos se liittyy suunnitteluun. Yritä myös hankkia erityinen alennuskupongki tai promokoodi - se kiinnostaa ihmisiä ja antaa heille kannustimen kokeilla mitä suosittelet. Voit myös saada videoita kuvateksteille keikoilla kyseisistä sivustoista. Voit ansaita missä tahansa muutamasta sadasta dollarista kuukaudessa täysipäiväisiin tuloihin näiden mahdollisuuksien avulla. Ensin käsittelemme kuinka voit ansaita rahaa verkossa etätöillä.

Digitaaliset Lataukset

Sinun ei tarvitse olla ammattilainen tehdäksesi tämän. Sinun ei tarvitse olla ammattimainen valokuvaaja, mutta olisi hyvä tutustua tähän artikkeliin siitä, kuinka ottaa laadukkaita valokuvia älypuhelimestasi. Mutta mikä tekee Fiverrin kaltaisista mikro-freelancerisivustoista erittäin houkuttelevia, on se, että ne eivät rajoitu graafisiin suunnittelijoihin, kirjoittajiin ja tietokonekeikkoihin.

Tavallisten työluetteloiden lisäksi heillä on myös tietokanta parhaista yrityksistä, jotka palkkaavat etäkirjanpitäjiä ja kirjanpitäjiä. Olitpa mennyt kouluun sen takia tai itseopiskelijana, voit aloittaa sovellusten, chatbottien tai jopa Alexan taitojen koodaamisen. Luo Amazon-myyjätili ja lähetä e-kirjasi.

Online-tietojen Syöttäminen

Sähköpostin käsittely käsittää sinulle lähetettyjen sähköpostiviestien lukemisen, käsittelet sen vaaditun muodon mukaisesti ja siirrät sitten ennalta kirjoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Neuvonta useita tunteja rahaa googlella. 3 helppoa tapaa ansaita online:

Sparkplug - Vuokraa käyttämäsi soittimet

Ei-erikoistuneissa tehtävissä palkka on yleensä noin 20–30 dollaria tunnissa, mutta se voi olla paljon korkeampi erikoistuneissa tehtävissä. Tämä blogi on pidempi kuin jotkut myytävät e-kirjat. Kuinka ansaita rahaa nopeasti: 117 helppoa tapaa ansaita 100–200 dollaria tänään! Rakuten hyvittää 10 dollarin liittymisbonuksen, kun olet tehnyt 25 dollaria kelpoisista ostoista 90 päivän kuluessa. Vielä parempi, voit yleensä löytää tarvitsemasi palvelut ja teknisen avun verkossa ja ilmaiseksi.

Jotkut ihmiset jopa pystyivät tekemään heistä vakaan hyvän tulonlähteen. Ja on syytä ottaa käyttöön salasananhallinta, joka auttaa sinua vaihtamaan tehokkaasti käyttöympäristöjen välillä pitäen kaiken turvassa. Voit luoda verkkosivuston, joka tarjoaa ratkaisun ihmisten tarpeisiin tai tarjoaa arvokasta tietoa ihmisille, ja sitten esitellä Google Adsense -mainoksia. Tässä on muutama parhaista freelance-yrityksistä, jotka aloittavat verkossa ja jotka eivät vaadi investointeja. Jos et halua käydä vaivaa taloudellisen neuvonantajan palkkaamisesta tai sinulla ei ole varoja siihen, sijoittaminen Robo-neuvonantajien kanssa on sinulle oikea vaihtoehto. Keikka on palvelu, jota freelancer myy Fiverrillä.

Vaikka PTC-sivustot maksavat mainosten katselemisesta ja napsauttamisesta.

Toimenpiteet Opiskelijan Tai Vasta Tuhlaamiseksi.

Nämä 51 tapaa ansaita rahaa verkossa eivät ole erityisessä järjestyksessä, joten jos törmäät muutamiin, joiden luulet toimivan sinulle, jatka lukemista. Ongelmana on, että aloittamiseen kuluu yleensä paljon rahaa. Maksin itse rahaa suoraan järjestelmänvalvojille mainostaakseni sisältöäni Facebook-sivuilla (sekoittaakseni Facebook-ilmoituksiin). Jotkut verkkoalustat voivat veloittaa listaamista, myyntiä ja muita valikoituja maksuja, jotka vähentävät voittoa. Annan sinulle täydellisen koulutuksen ansaita rahaa näistä online-töistä. Tämä on ylivoimaisesti helpoin tapa ansaita rahaa YouTubessa.

Freelancer-työpaikat

Tärkeintä on aloittaa WordPressin käyttäminen webhostingyrityksen, kuten Bluehostin, kanssa. Bitcoin boom 2.0 salausuran uudelleen käynnistäminen epäonnistuu, tällä hetkellä hallituksella on fiat-valtuudet, ts. Voit myös purkaa verkkosivustojen ja sovellusten testaustöitä luomalla myyjätilin Fiverrissä ja tarjoamalla palveluitasi. On olemassa monia älypuhelinsovelluksia, jotka voivat maksaa sinulle ylimääräisiä tuloja suorittamalla joitain yksinkertaisia ​​tehtäviä älypuhelimellasi. Et halua blogin poistamista etkä voi tehdä mitään sen suhteen. Aina kun joku ostaa suunnittelusi, PoD-verkkosivusto tulostaa sen tuotteelle ja lähettää sen asiakkaalle.

 • Yritykset käyttävät virtuaaliassisteja esimerkiksi matkojen varaamiseen, sähköposteihin vastaamiseen, sosiaalisen median hallintaan, sähköpostien hallintaan ja muihin.
 • Löydät ansaitsemani haastattelut suosituilta YouTube-kanavilta.
 • Elämme aikakaudella, jossa on mahdollisuus ansaita rahaa verkossa joka puolella.
 • Jos tiedät blogging-alustojen, kuten WordPress, Joomla tai Drupal, hyviä puolia, voit tulla blogihallinnoijaksi ansaitsemaan rahaa kuluttamatta senttiäkään.

Fiverr Keikat

Kun eBook on kirjoitettu, voit alkaa saada myyntiä täysin automatisoidun prosessin avulla. Se on laillinen tapa ansaita rahaa verkossa ja vaatii erittäin pienet käynnistyskustannukset. Näin voit luoda onnistuneen YouTube-kanavan.

Aloita virtuaaliassistenttina. Napsauta tätä hallitaksesi tarkat vaiheet nykyisten kurssien muuttamiseksi 6-numeroiseksi kokopäiväiseksi verkkoliiketoiminnaksi. 37 helppoa kotitöitä, jotka ansaitsevat hyvin (päivitetty toukokuussa 2019). Internet on myös luonut uusia toimialoja ja mahdollisuuksia, koska fyysistä läsnäoloa varten on paljon vähemmän tarpeita.

Nämä sivustot ovat alustoja, jotka auttavat yhdistämään potentiaalisia halukkaita ostajia ja myyjiä. Olen oppinut, että muodollisen koulutuksen ei tarvitse olla hyvää missä tahansa työssä. Ole kuitenkin hyvin varovainen. Sisällysluettelo Kuinka ansaita rahaa Internetistä? Täältä löydät kaikenlaisia ​​suunnitteluun liittyviä freelance-töitä logoista ja verkkosivustoista kirjakansiin ja muuhun. 5–5 dollaria kunkin tehtävän suorittamisesta. Paras tapa valita tuote sävelkorkeuteen on ensin ostaa ja käyttää sitä.

Amazon-tuotteet

Suurin ongelma tässä on, että harvat kouralliset yritykset ovat aitoja, tarjoavat tutkimuksia ja maksavat niistä. On monia varastossa kuvaussivustoja, joiden avulla voit ladata valokuvasi heidän sivustoilleen. Joka kerta kun joku lataa jonkin kuvasi, saat maksun. Valokuvaaja voi saada palkan tehdä jotain, mitä he yleensä tekisivät hauskanpitoon.

YouTube, Podcast-alusta tai Google. Tässä on joitain parempia tytäryhtiöverkostoja, joita olen itse käyttänyt viimeisen 5-6 vuoden ajan: Se vie vain kaksi tuntia päivässä, ja voit laittaa 2 dollaria jokaisesta tuhannesta kapteenista taskussa.

Plussat

Kuinka aloittaa transkriptionistina: Voit tehdä ja myydä räätälöityjä T-paitoja, mukeja, hattuja, laukkuja ja monia muita henkilökohtaisia ​​tuotteita. On monia yrityksiä ja yksityishenkilöitä, etenkin kiireisiä ammattilaisia, kuten lääkäreitä, lakimiehiä, teknikkoja ja muita, joilla ei ole aikaa tai asiantuntemusta blogiensa hallintaan. Ja videoteknologian ja videonmuokkausohjelmistojen edistyminen johtaa entistäkin mielenkiintoisiin mahdollisuuksiin ansaita rahaa verkossa. Tässä on muutamia ideoita, jos sinulla on vielä kysymyksiä siitä, miten ansaita rahaa verkossa nopeasti ja helposti ilman investointeja. Kun saat lisää asiakkaita ja rakennat mainetta yhteisössäsi erinomaisten tulosten tuottamiseksi, tulosi voivat nopeasti kasvaa.

Virtuaaliassistentti (VA) on laaja termi, ja VA voi tarjota mitä tahansa määrää erilaisia ​​palveluja. Amazon saa sinut työskentelemään mikroprojekteissa, jotka vaativat jonkinlaista ihmisen vuorovaikutusta. He tarjoavat tällä hetkellä ilmaisen 10 dollarin liittymisbonuksen ja ovat maailman suurin laillinen kyselysivusto. Sillä ei ole väliä mitä myyt; omnichannel-markkinointi on tapa tulevaisuuteen. Tämä on täysin ilmainen työkalu, jonka avulla voit rakentaa varallisuutta tehokkaasti ja seurata kertynyttä varallisuuttasi ajan myötä. Lippulaivakurssien ”tasot” ovat 127–697 dollaria. Menimme niin hyvin verkkomarkkinointiin, kahdeksan vuotta myöhemmin saamme yli 7 miljoonaa verkkosivujen kävijää ilmaiseksi vuodessa. Mutta se on myös yksi helpoimmista tavoista ansaita ylimääräistä käteistä verkossa maksamatta mitään.

Seulon käytettävissä olevia työvaihtoehtoja nähdäkseni mikä projekti sopii minulle parhaiten.

Muut Kysely- Ja Vastaussivustot, Jotka Maksavat Sinulle

Menestyvät bloggaajat, jotka tietävät kuinka bloggata, voivat ansaita useita tuhansia - satoja tuhansia Nairaa kuukausittain. Se on keskiasteen jälkeinen taito, jonka opit kokeilemalla paljon erehdyksiä tai tarjoamalla mentori opastamaan sinua prosessin läpi. Uskollisuus ja viestintävalmiutesi on tehokas työkalu yleisön rakentamiseen. Mutta voit saada erinomaisen kurssin siitä, kuinka se tapahtuu Steve Choun Luo kannattava verkkokauppa -ohjelman avulla. Tätä tapaa ansaita rahaa verkossa pidetään yhtenä helpoimmista. Kotona työskentelevä äiti ansaitsee 6-luvun tulon johtaen tutkimuksen piiriin kuuluvaa koulua, ja hän on tehnyt tätä yli 35 vuotta.

Tilaa täällä mikrotöitä ja kaikkia muita töitä varten.