Ehdottomasti Parhaat Online-kyselyt, Jotka Maksavat Rahaa Vuonna 2019 (tarvitset Vain 2)

Jokaisen tutkimuksen avulla ansaitset 250 pistettä jokaisessa 15 minuutissa. Kun olet löytänyt sivuston, joudut rekisteröimään, jotta saat maksun suorittaaksesi tutkimuksia Australiassa. Yksinkertaisten kyselyjen täyttäminen verkossa voi olla yksi helpoimmista tavoista ansaita rahaa verkossa, joten osoitamme sinulle parhaat vaihtoehdot.

Heidän usein kysyttyjen kysymysten mukaan sinun tarvitsee vain valita 3, 5 tai 15 dollarin lisäys, jonka haluat lunastaa, ja odottaa sitten 3–5 työpäivää, kunnes raha osuu PayPal-tiliisi. Pidän HP: stä todella sitä, että se on yksi harvoista sivustoista, joka antaa sinulle jotain, vaikka et olisi oikeutettu kyselyyn - pääsy HarrisPoll -kilpailuihin. Napsauta tätä tarkistaaksesi itsesi. Piilotettuna hienoon tulosteeseen, löydät tällaisia ​​asioita (Survey Junkie: lta): Maksu tapahtuu käteisellä, Amazon-lahjakortteilla ja arvonnoilla. Käyttää dollaripohjaista palkintojärjestelmää PAY:

Heti kun olet saavuttanut tililläsi 20 dollaria, voit pyytää lahjakorttia ja koodi (esimerkiksi Amazonin lahjakortin koodi) lähetetään sähköpostiisi heti.

Swagbucks eroaa muista sivustoista, koska niillä ei ole vain tutkimuksia rahaa varten. Paitsi, että se on myös helppo kirjoittaa säännöllisesti arvonlisäveroja käteisarvoille ja muille hinnoille, kuten lomille ja autoille. Katso OneOpinion täältä. 50 pistettä Maksa: Jos haluat vain tietää, mitkä ovat parhaat australialaiset tutkimussivustot, voit vertailla niitä alla olevassa taulukossa.

Hyödyntääksesi Aistimellista varmista, että olet täyttänyt mahdollisimman paljon tietoja. Tarjolla on erilaisia ​​toimintoja, kuten heidän hakutyökalun käyttäminen Internetissä, pelien pelaaminen ja videoiden katseleminen. Hän työskentelee kokopäiväisesti ja käyttää lisätutkimuksina verkkotutkimuksia. Laite toimii taustalla ja kerää tietoja nimettömästi Internet-käytöstäsi.

Mutta se on hyvä sivusto pitää rahaa arsenaalissasi ansaita kysely sivustoja. Toki, on ihmisiä, jotka voivat ansaita 1000 dollaria tai jopa 2019 dollaria kuukaudessa, mutta he ovat vähemmistössä. Mutta he voivat maksaa hienoja palkintoja, kuten lahjakortteja, tuotteita ja käteisellä. Yritys käy myös onnekkaita vetoja ympäri vuoden, joissa voit voittaa 500–5000 dollaria, ja sinut merkitään palkkiona joka kerta, kun täytät kyselyn. Sen yksinkertainen, intuitiivinen verkkosivusto antoi meille mahdollisuuden ottaa kysely kyselyn jälkeen ilman paljon ajatellut. Mindspayn haittapuoli on, että se on rajattu vain Yhdysvaltojen asukkaille, jotka ovat yli 18-vuotiaita. Suosittelemme käyttämään sitä samanaikaisesti muiden sivustojen kanssa ansaintamahdollisuuksien maksimoimiseksi.

 • Ei ollut mitään tunnustusta siitä, että jaoin vain ystävällisesti viimeisen 15 minuutin ajan mielipiteeni kaikesta viimeisimmästä CitiBankin käytöstä siihen, oliko mieluummin koiria vai kissoja.
 • Toinen hyödyllinen neuvo on tehdä tutkimuksesi verkossa ennen päätöksentekoa tutkimussivustoilta.
 • Kuten olen jo todennut, melkein kaikki nämä sivustot vaativat arkaluontoisia tietoja!

Huippututkimukset Rahalle 2019

Se on yksi varmeimmista merkeistä, että tutkimusyritys ei ole laillinen. Heillä on usein mielessä kohdemarkkinat, joten joudut toimittamaan väestötiedot (ikä, sukupuoli jne.). Lue koko arvostelu Survey Junkiestta täältä. Ja he usein myyvät lahjakortteja “.

 • Tilaa Swagbucks ja saat ILMAISEN 5 dollariasi.
 • Sinun ei pitäisi koskaan olla se, joka maksaa sivustolle.
 • Kun olet saavuttanut tarpeeksi pisteitä, voit vaihtaa ne ostoskortteihin, kuten Amazon, M&S tai New Look.
 • Kyselyt voivat kestää jopa 30 minuuttia, mutta eivät aina niin usein.
 • Kun luet vaihtoehtoja, valitse 5 parasta ja kirjaudu niihin.

Maksettujen kyselyjen UKK

Maksut vaihtelevat, mutta voit ansaita jopa 50 dollaria tarjousta kohti! Joten päätin mennä isoihin dollareihin ja luokitella joitain kysymyksiä ja vastauksia - mitä se tarkoittaa. Swagbucks, jolla on 10 miljoonaa jäsentä, sanoo, että sen avulla verkko- ja mobiililaitteiden jäsenet voivat ansaita virtuaalivaluutta tekemällä mitä he tekevät jo verkossa joka päivä: Näin ansaitsemme rahaa.

Vertaa Parhaiten Maksettuja Kyselysivustoja

Hyvää tässä yhdessä australialaisessa tutkimussivustossa on se, että tarvitset vain 5 dollaria pisteitä (575) saadaksesi PayPal-siirron tai lahjakortteja. Miksi vaihtaa binaarisia optioita? binaarisen optiokaupan edut, itse asiassa Sam sanoo, että hän "ei voi vahvistaa", että kukaan asiakas on koskaan saanut maksua tai vetänyt rahansa muutaman kuukauden aikana työskennellessään yrityksessä. Voit päästä sisään vain kutsun kautta. 50 voittajaa valitaan ja palkitaan 20 dollarilla. Kuka ei halua sitä? Tolunassa on laajin käteisrahoituskysely yhdestä kysymyksestä pitkään mukana olevaan. Mutta sen voittovaihtoehdot rajoittuvat huutokaupatarjousten ja arvontojen merkintähintaan, joten ei ole mitään takeita siitä, että käyttäjät saavat oikeudenmukaisen (tai minkäänlaisen) korvauksen ajallaansa.

Tämä yritys tunnetaan hyvin poliittisena kyselyjärjestönä, mikä tarkoittaa, että sinulla on mahdollisuus vaikuttaa yleiseen järjestykseen. Ipsos i-Say -yritystä pidetään yhtenä parhaiten maksettuista kyselysivustoista joustavuuden takia, kun ansaitset palkkioita. Voit käteisellä nämä välittömän voiton mahdollisuuksista, arvonnoista tai käteisestä.

CashCrate

Johtava markkinointitutkimusyritys, joka on päättänyt suorittaa tutkimuksia verkossa perinteisen kylmäsoiton sijasta. He maksoivat yli 32 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisille jäsenilleen vain vuonna 2019! Mukana on myös suosittu päivittäinen kuluttajakysely, joka maksaa 1 dollarin. Alla olevaa luetteloa päivitetään säännöllisesti, kun testaan ​​jatkuvasti uusia tutkimussivustoja, joten merkitse tämä sivu kirjanmerkkeihin palataksesi kerralla uudelleen tarkistaaksesi uusia mahdollisuuksia Singaporessa. Rekisteröidy vain ilmaiseksi tilille, täytä profiili ja voit aloittaa ottelun, joka vastaa heti. Sinun on maksettava tullaksesi jäseneksi! Jokainen kysely maksaa 3 dollaria, ja niiden suorittaminen vie yleensä vain noin 15 minuuttia. Mutta vaikka olisitkin ottanut vain 2 tutkimusta päivässä, jotka tarjoavat vain 0 dollaria.

Esimerkiksi 25 tunnissa, ja tunnitulot vaihtelivat 41 sentistä 2 dollariin. Siellä on nappaus - ansaitset enimmäismäärän 150 Swagbucks, mutta se kannattaa katsoa, ​​jos olet taipuvainen tuhlaamaan aikaa katsomaan virusleikkeitä. Tässä käytetty palkitsemisjärjestelmä on pistepohjainen, mikä tarkoittaa, että ansaitset pisteitä käytettävissä olevien kyselylomakkeiden täyttämisestä. Silmien rasituksen estämiseksi American Optometric Association suosittelee 20/20/20 -sääntöä: Ja viettänyt tunteja kysymys-vastaus-tilassa, harvoin harvoin paljastimme näiden yksityiskohtien antamista. Aloittaaksesi sinun on tarjottava melko vähän henkilökohtaisia ​​tietoja, mukaan lukien sukupuoli, kotiosoitteesi, syntymäaika, työsuhde, koulutustaso ja kotitalouden tulot. Lisätietoja saat täydellisestä Pinecone Research -katsauksestamme täältä.

Voit ansaita rahaa myös tekemällä tarjouksia, tekemällä ostoksia ja jopa ohjaamalla ystäviä ja perhettä sivustoon. Negatiivisella puolella haluaisin huomauttaa, että et voi siirtää rahaa PayPalin kautta ja rahat pois sinun on kerättävä 30 dollaria, mikä on suhteellisen korkea verrattuna muihin sivustoihin. Ansaitset 2–6 dollaria jokaisesta epäsuorasta lähetyksestä. Revolut tarjoaa nyt komis- siolle vapaata osakekauppaa digitaalipankkialustalla, sijoitusjulkaisujen vahvat arvosanat Kuten kaikilla rahoituslaitoksilla, painonsa arvoisella sijoitusvälityksellä on vahva maine. Suosittelemme tätä vaihetta, jos jokin tutkimussivusto ohjaa sinut roskapostin ulkopuoliseen asiakkaaseen. Napsautin joka tapauksessa, koska minulla ei ollut muita vaihtoehtoja.

Kuinka Liittyä Maksettuihin Online-kyselysivustoihin?

Älä koskaan paljasta arkaluontoisia tai yksityisiä tietoja tutkimuksessa. 2 000 - 50 000 pistettä (80 000 pisteestä saat 15 €: n tositteen). Kun sinulla on 30 dollaria, voit pyytää shekkiä. Itse asiassa ihmiset, jotka saavat eniten hyötyä verkkokyselyistä, sanovat, että on parasta ilmoittautua vähintään viidestä kymmeneen yritykseen, jos haluat tehdä kyselyjä päivittäin. He ovat auttaneet yrityksiä tekemään parempia päätöksiä sinun kaltaisten ihmisten avulla.

Muutaman päivän kuluessa ilmoittautumisesta olin jo saanut 10 tarjousta täydentää maksettavia tutkimuksia. He maksavat käteisellä PayPalin kautta, sekkejä ja lahjakortteja. Oletko koskaan miettinyt tätä?

Voit lunastaa ansiosi PayPal-maksuilla, Amazon-lahjakorteilla, iTunes-lahjakorteilla ja jopa Airline Miles -summalla. Tuolloin minut kirjautui ulos ja pyydettiin kirjautumaan takaisin sisään. Tämä voi olla vankka toissijainen kyselypaikka, johon liittyä voittaa palkintoja.

 • Aivan kuten Swagbucks, Survey Junkie toimii pistejärjestelmässä, ja pisteet voidaan muuntaa rahaksi.
 • Loppujen lopuksi pääsylle ei ole esteitä, ja ne voidaan tehdä mistä tahansa Internet-yhteyden avulla.
 • Jokaisesta tekemästäsi kyselystä ansaitset niin kutsuttu MarketPoints.
 • Vaikka selkeitä ohjeita ei ole, ePoll-kyselyt kiertävät yleensä media- ja viihdeyrityksiä.
 • Ja jos sivusto ei tarjoa sinulle monia tutkimuksia, sillä voi silti olla muita hyviä tapoja ansaita.
 • Rekisteröitymiseen kuluu vain muutama minuutti!
 • Voit hakea ansiosi joko Paypalin kautta tai vastaanottaa paperitšekin.

Blogi

Tämä on myös osa syytä, miksi melkein jokainen kyselysivusto kysyy sinulle peruskysymyksiä luotaessa profiilisi - jotta ne voivat sovittaa sinut kyselyihin, joihin olet todennäköisesti kelvollinen. Rekisteröidy vain hyvämaineisilla sivustoilla. Tämän ansiosta on helppoa ansaita rahaa tien päällä. Kun olet kirjautunut, sinulle lähetetään kädessä pidettävä skanneri. Sen sijaan otat kyselyjä vain käteisellä, jotta tiedät tarkalleen kuinka paljon ansaitset jokaisesta kyselystäsi! Keskittyminen VAIN parhaiten maksettuihin tutkimussivustoihin, joilla on korkea voitto/minuutti -suhde, auttaa sinua parantamaan kyselypuolen hälinästä. Siellä on myös mahdollisuuksia suorittaa ilmainen tuotetestaus. Johdanto cfd: ille, voit kuitenkin verrata Yhdysvaltain CFD-osakevälittäjiä, joilla voit yleensä käydä kauppaa marginaalilla. Kaikilla verkkosivustoilla ei nettetä sinulle yhtä paljon rahaa tai palkkioita.

Joustavuus sisältää muutamia asioita.

MySoapBox antaa myös takaisin yhteisölle. Rekisteröidy täällä SurveySpot-sivustolle. Voit myös maksaa palkkion liittymisestä eri sivustoihin ja tarjousten täyttämisestä, ostoksista sekä kyselyiden ottamisesta.

Tämä GPT-sivusto tarjoaa monia ansaintamahdollisuuksia, kuten ostoksia, pelejä, kilpailuja ja paljon muuta. Kukaan jäsen ei saa kerätä yli 60 000 pistettä yhtenä kalenterivuonna. Yleisesti olen sitä mieltä, että saan vähemmän tarjouksia sivustoilta, jotka maksavat yksinomaan käteisellä - luultavasti siksi, että nämä sivustot ovat suositumpia, mutta minulla on ollut menestys seuraavissa verkkosivustoissa, joissa on online-kyselyjä, jotka maksavat käteisellä Australiassa. Vahvistusviesti tulee, napsautat linkkiä ja vahvistat tilisi. VIP Voice eroaa muista sivustoista, jotka maksavat sinulle tietyn määrän pisteitä/dollareita vaivaa - kuten edellä mainittiin, sinulle palkitaan vain pisteitä, joiden avulla voit osallistua huutokauppoihin tai voittaa palkintoja. 5 käyttökokemus: PayPal-käteisellä on saatavana 30 dollarin lisäykset ja se vaatii 90 000 pistettä 30 dollarin peruspalkkioksi. Trendikaupan blogi, valmistaudu hulluuteen. Ei mitään (saat palkan jokaisen tutkimuksen jälkeen.)

Palkitsimme 30 miljoonaa USD + dollaria + maailmanlaajuisille jäsenillemme vuonna 2019.

Nämä kaverit ovat todellinen juttu - heillä on A + -luokitus Better Business Bureau -yhtiön kanssa ja he ovat maksaneet käyttäjille tähän mennessä yli 150 000 000 dollaria. PayPal, Amazon. Liittyessään jäsenistä voi tulla osa paneelia, joka osallistuu johtavien markkinatutkimusyritysten tutkimuksiin, ansaitsee prosessissa palkkioita suorittamalla online-tutkimuksia tai osallistumalla tuotekokeisiin. 50 pistettä (€50).

Mutta parasta tässä suhteessa on, että he maksavat käteisellä (samoin kuin lahjakortit ja muut palkinnot). Pidä tämä mielessä, mutta liittymismaksu ei välttämättä ole riittävä osoitus siitä, että sivusto ei ole hyvä. Viitteet, rotuasenteiden vaikuttavat ja kognitiiviset komponentit:. Binaaristen optioiden kauppa, hyvä kauppias, joka tarjosi ulkomaalaisten nykyisten taloustieteilijöiden väliset yhteydet. Kyselyt ovat yleensä melko mielenkiintoisia ja voivat kestää mitä tahansa 10-30 minuutista, joten yhden tunnin sisällä voit ladata itsellesi 10 €: n tositteen. Tässä kyselypaneelissa on paljon muuta tekemistä kuin vain tutkimukset, kuten sähköpostien lukeminen, videoiden katseleminen, verkkokaupoissa tekeminen, verkosta etsiminen, tarjousten löytäminen, kuponkien tulostaminen, pelien pelaaminen jne. Perustamisen lähtökohtana oli tarjota yrityksille tarvittava markkinatutkimus antaen samalla suurelle yleisölle mahdollisuus ansaita ylimääräistä rahaa. Ja heidän verkkosivustonsa mukaan he ovat maksaneet yli 57 miljoonaa dollaria käyttäjille, jotka ovat suorittaneet maksetut verkkotutkimukset vuosien varrella.

Päivittäinen Kysely

Mitä enemmän tutkimuksia otat, sitä enemmän mahdollisuuksia sinun on voittaa. Kyselyjen sijasta Nielsonin tietokone- ja mobiililaitepaneeli vaatii sinua rekisteröimään suunnitellut laitteet ja asentamaan niiden sovelluksen. Paras päiväkaupan ohjelmisto: aloittelija ammattilaisille 2019, - Ei ole yhtä kokoa, joka sopii kaikille. Kuinka säästää pienellä vaivalla Extreme-kupongit ovat hulluja, mutta sinun ei tarvitse tehdä kokopäiväistä työtä leikkauskupongista säästääksesi suuria. Voit ansaita lahjakorttipalkkioita tekemällä tutkimuksia ja pelata pelejä. Se on niin yksinkertaista. Liity yli 5 miljoonan jäsenen yhteisöön yli 70 maassa, jotka jakavat mielipiteensä tuotteista ja palveluista päivittäin. Muista, että et rikastu ottamalla tutkimuksia, mutta voit ansaita vähän sivurahaa vapaa-ajallasi auttaessasi kehittämään ja parantamaan arjessa käyttämiäsi tuotteita ja palveluita.

Se, kuinka paljon voit tehdä, riippuu siitä, mitkä yritykset kirjaudut, kuinka monta kyselyä otat ja mitkä väestötiedot sopivat. Loppujen lopuksi, jos et tiedä mitä asiakkaasi haluavat, miten voit tehdä asioita, jotka he ostavat? Ja saat silti palkkaa! Jotkut maksavat 50 dollaria, 100 dollaria, 200 dollaria tai jopa enemmän. I-Say-alusta on suorittanut yli 70 miljoonaa kyselyä, jotka antavat sinun kaltaisille kuluttajille äänen vaikuttaa suuriin tuotemerkkeihin. Sivustojensa mukaan he sanovat olevansa suosituin online-piste ansaita rahaa ja palkintoja ajatuksiesi jakamisesta. Vaikka tämä ei ehkä pidä teknisesti paikkansa, ne ovat yksi suurimmista siellä olevista tutkimussivustoista.

Verrattuna muihin sivustoihin, MySurveyssa on hiukan helpompaa saada palkkatutkimuksia. Jokaisen tutkimuksen tekeminen vie noin 15 minuuttia. Amazon.com: päiväkauppa: 2 käsikirjoitusta, olen koko kaupankäyntiurani ajan käyttänyt teknistä analyysiä 100% ajasta ja todennut, että se on olennainen tekijä parhaan salauskaupan strategian kehittämisessä. Aion sanoa, että 10 000 dollarin PayPalin voitto 20 000 pistettä on paras vaihtoehto. Joten miksi lisätä Nielsen tähän luetteloon? Voit lukea lisää Wonderista ja sen toiminnasta täältä.

Joten päätin muuttaa tämän viestin keskitetyn palvelupisteeksi ansaita rahaa mielipiteesi jakamiseksi, eräänlaiseksi ilmaiseksi online-kyselyhakemistoksi, jos haluat.

Kuinka Ansaita Rahaa Kyselyistä Nyt

Swagbucks palkitsee sinut videoiden katselusta, kyselyiden suorittamisesta, äänestyksissä, verkkokaupoissa ja jopa online-peleistä. Rekisteröidy paneelin mielipiteeseen »Pinecone Research €3 tutkimusta kohden, vain kutsu. Katseltuaan esittelyvideota aloitin testini.

← Takaisin perusteisiin: SSI: llä on 40 vuoden kokemus ja 32 000 000 tutkimusta suoritetaan vuosittain. Tämä yritys maksaa pistepalkkioita jokaisesta suoritetusta tutkimuksesta. Kahden kuukauden välein Harris Poll Online tarjoaa 10 000 dollarin käteisarvonnan ja voit käyttää pisteitäsi kirjoittaaksesi piirustukset. Jos etsit lisää tulorahoja lisätäksesi ansaintastrategiaasi, verkkokyselyjen ottaminen on hieno vaihtoehto.

Ota kysely. Nyt jotkut heistä voivat myös maksaa sinulle ilmoittautumisesta kyseisiin luetteloituihin sivustoihin. MintVine on tyylikkään näköinen maksettu kyselysivusto, jonka avulla on helppo täyttää kysely ilman, että sinun tarvitsee viettää liian kauan sen tekemistä. Olen saanut jopa 10 dollaria online-kyselyn täyttämisestä. Voit myös ansaita rahaa katsomalla videoita ja lähettämällä ystäviä. Jokainen maksettu sähköposti maksaa välillä 3 - 25 ¢. Koska niin monta tapaa ansaita rahaa, tästä kyselypaneelista on nopeasti tulossa suosituin valinta monien kyselyyn osallistujien keskuudessa. Iso kysymys on vain kuinka paljon rahaa voit ansaita ja kuinka paljon työtä tarvitaan. Varo sähköpostiasi ja vastaa kyselyihin heti, kun ne ovat saatavilla, koska kiintiöt voivat loppua nopeasti.

Angus Reid -foorumi

Ansaitset pisteitä tutkimuksista. Joten kun olet liittynyt sivustoon, muista napsauttaa "Siirrä" -välilehteä (käyttäjän kojetaulun oikeassa yläreunassa) saadaksesi yksilöllinen viittauslinkkisi ja kutsua ystäviäsi ja perheesi kirjautumaan tällä linkillä. Toisin kuin eräät online-kyselysivustot, OnePoll ei lähetä sinulle sähköpostia kyselyihin tai kutsua niitä suorittamaan, joten joudut käyttäytymään tapana tarkistaa tilisi heidän verkkosivustollaan päivittäin, tai muuten kaipaat.

Nämä ovat usein nopeita ja yksinkertaisia ​​tapoja ansaita muutama taalaa. Oletko valmis ansaitsemaan rahaa kotona jakamalla mielipiteesi? Karanteenisääntöjä ei ole, kun olet suorittanut kyselyn sovelluksessa. Suurin osa heistä tarjoaa pienen määrän rahaa vietetystä ajasta. He tekevät kyselyjä suurille valmistajille ja yrityksille auttaakseen heitä keräämään palautetta lapsilta auttamaan heitä kehittämään parempia ja parempia tuotteita.

InboxPays-suosikkini on paljon tapoja, joilla voit ansaita. Tässä on 50 parasta online-kyselyä, jotka maksavat käteisellä! Jotkut yritykset myyvät voit tuottaa profiilisi tiedot, jotka voivat olla melko henkilökohtaisia.

Kuinka Paljon Rahaa Maksat Kyselyjen Ottamisesta Verkossa?

Et saa rikasiksi ottamalla verkkokyselyjä. He hyväksyvät vain 13–18-vuotiaita teini-ikäisiä. Aloittaaksesi ansaitsemisen alustalla luomme yksinkertaisesti ilmaisen tilin ja valitsimme millaisia ​​toimintoja haluamme tehdä. Vaikka maksut voivat vaihdella, näiden kyselyyritysten avulla ansaitset rahaa vain vastaamiseen kysymyksiin, Internetin selaamiseen ja muuhun. Jos sinulla on vähän aikaa ja etsit miten ansaita rahaa nopeasti, yksi helpoimmista tavoista on online-kyselysivustojen avulla.

Tietenkin on joitain, jotka maksavat vähemmän tai enemmän.
Katso blogiamme lisätietoja.

Lopullinen Rivi

Rekisteröiminen useilla sivustoilla auttaa ansaitsemaan enemmän, kun suoritat useita tutkimuksia useilta verkkosivustoilta. Minulle kerrottiin, että he saavat takaisin minuun “parin viikon kuluttua. Valitettavasti MindSwarms-kaltaiset sivustot ovat harvinaisia. Voit lunastaa pisteesi käteisellä PayPalin kautta tai saada lahjakortteja. Sulje YouTube-kissan videot.

Ilmainen 10 dollarin bonus vain ilmoittautumiseen. Katso koko MyPoints-arvostelu. Kuulin ensin, että sinulle voidaan maksaa verkkokyselyistä noin 3 vuotta sitten.