Hävitä rahaa kauppaa bitcoin? Näin voit vähentää sen veroista

Rekisteröidy saadaksesi eBook-lataus ilmaiseksi tänään! Sijoitussalausvaluutoissa voidaan kantaa myyntivoittoveroa. Myyt tosiasiallisesti Bitcoinia, jos ostat Ethereumia sen kanssa, joten sinun on ilmoitettava Bitcoinin hintaerosta sen jälkeen, kun ostit sen ja milloin vietit sen Ethereumissa, ja lisäksi sinun on muistettava Ethereumin hinta ostohetkellä. sillä kun myyt sen myöhemmin. Foust huomautti, että IRS: n kirjeet eivät ole todellisia ohjeita, mutta silti "se on hieno opas saada. "Suosittelemme, että seuraat ja jäljität tapahtumia varmistaaksesi noudattamisen.

Kahvin ostamiseen käytettyjen kolikoiden, niiden perushinnan ja voittojen määrittäminen ja tämän toistaminen jokaiselle ostokselle on vain monimutkaisempaa, jos ostaja käy myös kauppaa kolikoita usein. Näistä haasteista huolimatta kirjeistä käy selvästi ilmi, että markkinoita ei tule olemaan Yhdysvaltojen ulkopuolella. Katsotaanpa muutama tärkeä osoitin, joka auttaa laatimaan veroilmoituksia arkistointitiedostoille, jotka ovat ostaneet tai myyneet salauksen valuuttoja. Saksa on toinen mielenkiintoinen esimerkki Euroopassa. Ei ole mikään salaisuus, että IRS tekee kriptovaluuttojen ilmoittamisesta vaatimustenmukaisuusprioriteettia. Oletetaan, että ostat 100 dollaria Bitcoinia, mukaan lukien transaktio- ja välityspalkkiot. Mitä ei pidetä verollisena tapahtumana? Hyvä esimerkki on Ethereum-kryptovaluutan (ETH) käyttäminen altcoinin, kuten Litecoin-kryptovaluutan (LTC), hankkimiseksi.

Miksi kryptovaluutat antavat järjestelmille päänsärky?

Uudessa verolaissa on porsaanreikiä, joiden avulla korkean taajuuden kauppiaat voivat käyttää läpikulkuyrityksiä hyötyäkseen (luomaan lähinnä LLC: n kaupankäynnillesi). Ensi kuukauden loppuun mennessä noin 10 000 ihmistä odotetaan saaneen kirjeitä IRS: ltä, jossa heitä pyydetään palauttamaan verot kryptovaluuttakaupasta ilmoittamattomasta tulosta, Engadget raportoi. Kaivosjättiläinen bitmain kiirehtii ottamaan käyttöön 90 000 s9 -kaarimestaria bitcoinin käteisvarojen edessä. Teollisuus toivoo myös selkeyttä monissa muissa asioissa, mukaan lukien ulkomailla sijaitsevissa pörsseissä varastoitujen vesipisaroiden, panostuksen ja salauksen verovaikutukset. Jos sinut luokitellaan salausvaluutta-sijoittajaksi, sinua verotetaan kaikista salaustuotteista johtuvista myyntivoitoista. Jos et ymmärrä kuinka progressiivinen verotus toimii, katso selitys progressiiviseen verojärjestelmään.

Mitä muita muotoja tarvitsen arkistoidaksesi salauksen valuutan? Oletetaan esimerkiksi, että ostit yhden kolikon 50 dollarilla. Coinbase ja muut U. Tämä on samanlainen kuin kolikoiden panostaminen/louhinta ja siihen sovelletaan samoja sääntöjä. Jos voitot/tappiot myyessäsi kiinteistöä, ne luokitellaan myyntivoitoiksi ja ne on ilmoitettava. Vinkkejä päiväkauppiaana, citiin markkinat ja arvopaperipalvelut -divisioona on ravistellut viime kuukausina, kun pankki virtaviivaistaa yrityksiä palvelemaan paremmin muuttuvia tarpeita asiakkaille. Tästä määrästä tulee myös kaivostyöntekijän perusta jatkossa kulkevissa kolikoissa, ja sitä käytetään tulevien voittojen ja tappioiden laskemiseen.

Tämä tarkoittaa, että sijoittajat voivat myydä krypto-sijoituksen verotappion toteuttamiseksi vain ostaa sen takaisin heti sen jälkeen edullisella kaupalla. Kuinka myydä juttuja verkossa ja ansaita enemmän kuin vain ylimääräistä rahaa. Kaikista bitcoinien kaupoista voidaan maksaa vero. Ensimmäinen askel on selvittää omistusosuutesi kustannusperusta. Verokerääjä on yksilöinyt useita erityisiä aiheita, joista se keskustelee, muun muassa siitä, ovatko sijoittajat velkaa veroja vapaasta salauksesta, jonka he saavat haarukasta.

  • Toisaalta, jos kryptovaluutan myynnistä saadut tuotot ovat pienemmät kuin mitä maksoit sen hankkimiseksi alun perin, koet pääomanmenetyksen.
  • Valtiovarainministeriön virasto, joka valvoo ja toteuttaa rahanpesun estämistä ja havaitsemista koskevia politiikkoja.
  • IRS arvioi elokuun loppuun mennessä lähettäneen yli 10 000 kirjettä veronmaksajille.

Kaupankäynti yhdellä kryptovaluutalla toisella (esim. BTC → ETH)

50 on omaisuuserän kustannusperuste. Digitaaliset kolikot eivät myöskään kuulu luokkaan E, mikä koskee vain pääomasijoituksista saatavia tuloja. Hänen nettotulos on 40 000 dollaria. Käytät tosiasiallisesti virtuaalista valuuttaa ja käytät dollaria vastaavaa summaa. Niille veronmaksajille, jotka ostavat ja myyvät salausvaluuttaa sijoituskohteena, voittojen ja tappioiden laskeminen lasketaan samalla tavalla kuin osakkeiden ostaminen ja myyminen. Kaikki ZenLedgerin välityksellä tuotetut asiakirjat ovat IRS-ystävällisiä, mikä tarkoittaa, että ne on rakennettu menemään suoraan alustalta veroilmoituksiin ilman asiaan myöntämistä. Tämä tarkoittaa, että saatat ehkä myös pyytää vähennyksiä kaupankäyntikustannuksista.

Jos olet saavuttanut niin pitkälle, olet ansainnut rahaa kolikoiden myynnistä. Hän ei ole yksin - tarinoita on tulossa oikealle ja vasemmalle ihmisistä, jotka eivät ole jo rikkaita ja jotka ovat menettäneet vakavia rahaa viime aikoina. Ne ovat myös yhteensopivia sekä keskitetyn että hajautetun pörssin kanssa, mikä alentaa hajautetun kaupan vaikeustasoa. Sijainnin avaamiseen on kaksi tapaa: AICPA uskoo niin: Kolme kirjainta eroavat kuitenkin IRS: n odotetusta vastauksesta.

Realisoitumaton voitto, ei myyntivoittoa. Tämän tyyppisten kaupankäyntialustojen käytöstä on monia etuja, mukaan lukien yksi keskeinen etu on perinteisten salausvaluuttakauppojen edellyttämän monimutkaisen seurannan poistaminen. Määritellessään eri aikataulun ja siten eri muodon yhdessä kirjaimessa IRS sanoo lähinnä, että oikea muoto on oikeastaan ​​1099-B, hän sanoi. Myös erityinen muunnelma nimeltä erityiset tunnisteet, mutta ei ole selvää, jos voit käyttää sitä cryptocurrencies. Cryptocurrency-foorumi, tuijotin näyttöä. Jos luovutit tai käytit bitcoinia kassaamalla sitä pörssissä tai ostamalla tavaroita ja palveluita, olet verovelkaa, jos toteutunut arvo (esimerkiksi bitcoinin myyntihinta) on suurempi kuin hinta, jolla ostit bitcoinin.

IRS-ilmoitus 2019–21

Tämä saattaa kuulostaa pieneltä erottelulta, mutta se ei ole. Oletetaan, että ostit yhden Bitcoinin 100 dollarilla, mutta sen nykyinen markkina-arvo on 15 000 dollaria. Valitettavasti tämä ei ole totta. Sijoittaja louhii yhden Bitcoinin vuonna 2019. Nämä muodot vaativat, että "näytetään matematiikka" laskettaessa voittoa tai tappiota. Koska lainsäätäjät ovat kuitenkin päättäneet hyväksyä suljetun määritelmän, veroa voidaan kantaa vain laissa mainituista kohteista, eikä kryptovaluuttoja ole luettelossa.

Yksi parhaimmista tavoista tehdä tämä on cryptocurrency vero-ohjelmisto. Lue seuraava saadaksesi lisätietoja siitä, kuinka Bitcoin ilmoitetaan veroista. Salausvaluuttamyynnistä syntyvät myyntivoitot sisältyvät yleensä vuoden tuloihin, mutta vain puolet myyntivoitosta on verovelvollinen. 10 tapaa tulla miljoonia 30-vuotiaiksi, kuuntele podcasteja. Varhaisissa IRS-päätöksissä virasto tarjosi ohjeita, joilla erotettiin kaupankäynnin kohteena olevat ”konvertoitavat” virtuaaliset valuutat, kuten Bitcoin, muista virtuaalisista valuutoista. Huomautettiin, että vain vaihtokelpoiset virtuaaliset valuutat, joilla on ”vastaava arvo todellisessa valuutassa tai jotka korvaavat todellisen valuutan” pidetään verollisina. Käytät 8949: tä yksityiskohtaisesti jokaisen vuoden aikana tekemäsi Bitcoin-kaupan ja jokaisesta kaupasta saatujen voittojen yksityiskohtien määrittämiseen. Kryptovaluuttakaupan nousun myötä SEC haluaa soveltaa turvallisuuslakeja melkein kaikkeen kaikkeen kryptoihin ja virtuaalisiin valuuttoihin; kryptovaihdoista digitaalisten omaisuuden varastointiyrityksiin - muuten tunnetaan lompakoina. Siksi kryptovaluuttojen arvostusta tai kryptovaluuttojen suoran myynnin voittoja ei veroteta Portugalissa. Näitä myyntiä pidetään Saksan tuloverossa "spekulatiivisina liiketoimina".

Hänen toiminta on yhdenmukaista jonkun kanssa, joka harjoittaa päiväkauppaa.

Salausvaluutan Siirtäminen Lompakosta Toiseen

Louhintapäivänä Bitcoinin markkinahinta oli 1 000 dollaria. Kuitenkin, jos ne ovat haihtuvia/manipuloitavissa, ne voivat antaa väärän arvion BCH: n todellisesta arvosta. No, ensin sanon, että en voi uskoa, että teit sen loppuun asti tähän kohtaan. Tietyissä olosuhteissa erityinen tunnistaminen on kuitenkin sallittua. Näissä tilanteissa ATO harkitsee, toteutettiinko toiminta liiketoiminnallisella tavalla, odotettiinko kaupallista kannattavuutta vai liiketoimintasuunnitelmaa, ja muita tekijöitä. Vaikka salausvaluutta voidaan joissain tapauksissa luokitella "samanlaiseksi omaisuudeksi" Yhdysvaltain verolain nojalla, sitä kohdellaan Australiassa eri tavalla.

Nämä tappiot voivat korvata muut myyntivoitot.

Älä odota Brexitiä, aloita EU-yritys nyt!

Työntekijälle verotetaan kryptovaluutan käypää markkina-arvoa. Tradervue-arvostelu, 5) Ole kova itsellesi parhaillaan toimineilla asetuksilla. Tästä huolimatta saattaa olla joitain verovaikutuksia. Joten IRS: lle bitcoin-kaupankäynti aaltoilu ei ole kuin dollarin kauppaa euroilla, mutta se on sen sijaan kuin kaupankäynti Apple-osakkeilla Teslan osakkeilla. Bitcoin- ja kryptoverotuksen kirjanpitoprosessi voi olla ylivoimainen, jos sitä ei ole valmistettu. Viimeisten kolmen tai neljän vuoden ajan Bitcoinin valuutalla on osoitettu olevan parempi Sharpe-suhde verrattuna kaikkiin muihin omaisuusluokkiin. Fred vaihtoi bitcoinia, eetteriä ja kourallinen muita kryptovaluuttoja Gemini-, Binance- ja Coinbase-tiloissa viime vuonna. Yleisenä nyrkkisääntönä kryptovaluutan vastaanottamisen kannalta liiketoiminnan tai kaivostoimittajana on, että kolikon dollariarvo on otettava huomioon sen vastaanottamishetkellä, ja sitten uudelleen, kun se käy kauppaa siitä tai käyttää sitä.

Cryptocurrency Mining Tax: Harrastuksen louhinta vs Business Mining

Kun jokainen kauppa on lueteltu, laske ne yhteen alareunassa ja siirrä tämä summa 1040-ohjelmaan D. IRS vaatii "erityisen tunnistamisen" kirjanpitomenetelmän aineettomien hyödykkeiden myyntiin tai vaihtoon, mutta sitä on vaikea suorittaa salausvaluuttakauppiaille, koska kolikkojen vaihto ei vahvista erityistä tunnistamista. On selvää, että viranomaiset ovat haluttomia sitoutumaan tilanteeseen, jolloin uusia tuotteita ilmaantuu melkein päivittäin, huomauttaa Chirag Patel, joka johtaa EY Americas -verotuksen innovaatioyritystämme. Matala raportointitaso voi osoittaa bitcoin-oikeudellisen aseman epäselvyyden, mahdollisen salauksen vastaisen verotuksen ja salaustoiminnan kirjanpidon selvän vaikeuden.

Kun merkki kypsyy, se voidaan siirtää omaan lohkoketjuunsa, huomattava esimerkki on EOS-tunnus, joka käynnistyi ETH-tokeniksi, mutta jota käytetään nyt itsenäisenä lohkoketjuna. Veronmaksajien, jotka antavat tuloja salausvaluuttatilanteesta, on toimittava joko yrityksenä tai harrastuksena. Viraston aiemmassa lausunnossa käsiteltiin salauksen verotuksen toista näkökohtaa.

(1) Odotat olevan velkaa vähintään 1 000 dollaria veroa kuluvalta verovuodelta, kun olet vähentänyt ennakonpidätykset ja palautettavat hyvityksesi, ja 2) pidät ennakonpidätystä ja palautusta koskevia hyvityksiä pienempiä seuraavista: Tarjoamme täällä Camuso CPA: ssa kriptovaluuttaveropalveluita Charlottessa asiakkaille ympäri maata. Kun tiukat ja monimutkaiset säännöt ja salausvaluutan verotuksesta sulautuvat syvemmin oikeusjärjestelmiin, yhteisön jäsenet alkavat puuttua ennennäkemättömään nousuun, pysyä yhdessä eteenpäin.

"Kustannus", jota käytetään ilmaisussa "kustannukset, joilla veronmaksaja on hankkinut kiinteistön", tarkoittaa tietyn vaihto-omaisuuden alkuperäistä kustannusta (esimerkiksi kriptovaluuttayksikkö) plus kaikki kohtuulliset kustannukset, jotka aiheutuvat kyseisen kiinteistöyksikön ostamisesta. kryptovaluutta.

Tilasi Myynti Tappiolla Eli Verotappioiden Korjuu

Jos joudut arkistoimaan neljännesvuosittain, sinun on käytettävä parhaita arvioitasi. Cryptocurrency käsitellään omaisuutena verotuksessa. Kirjeenkirjoituskampanja on IRS: n ensimmäinen yritys valvoa salausvaluutan verotusta.

Salausverot - Perusteet

Kirjeessä 6174 todetaan, että kirjeen saanut verovelvollinen ei ehkä tiedä vaatimuksia, jotka koskevat salausvaluuttaan liittyvien liiketoimien ilmoittamista. Toki, he saattavat päättää tarkastaa sinut/olla eri mieltä tietyistä yksityiskohdista, mutta ansaitset itsellesi paljon luottoa, jos pystyt osoittamaan, että teit rehellisesti parhaan mahdollisesti ja yrität parantaa eteenpäin. IRS-ohjeiden mukaan kaikkia virtuaalisia valuuttoja verotetaan omaisuutena riippumatta siitä, omistatko bitcoinia, eetteriä tai muuta kryptovaluuttaa. Kuvittele joutuvan suorittamaan tämä laskelma satojen tai tuhansien kauppojen yhteydessä.

Viraston vuonna 2019 julkaisemassa asiakirjassa todetaan, että salaustuotteiden myynnistä Portugalissa saatavat tulot eivät ole tuloverovelvollisia. Seuraavassa on joitain avainkohtia, jotka sinun on ymmärrettävä digitaalisen valuutan ja kryptovaluutan veroista: Jos oletetaan, että Bitcoinit ovat tavallisia varoja eikä rahaa ja "maksuprosessissa" Bitcoinit vaihdetaan muihin tavaroihin ja palveluihin (mikä yleensä laukaisee arvonlisäveron molemmilta puolilta), tämä lausunto on ensi silmäyksellä yllättävä. Katso lisätietoja tarkistamalla linkkimme kirjanpidosta. Tällä hetkellä ei ole salausvaluuttapörssejä, jotka olisi luokiteltu päteviksi välittäjiksi. Nimiluettelo on saatu "useilla meneillään olevilla IRS-sääntöjen noudattamistoimilla. Kuinka päivittäin vaihtaa tuloja (paras tapa tehdä se?), tämä on järkevämpää myöhemmin. "

  • Nämä tiedot ovat nykyinen näkemyksemme tulojen verotuksellisista vaikutuksista tavallisissa salausvaluutoissa.
  • Käänteisesti, jos kryptovaluutan arvo vähenee, luovutuksesta aiheutuvat tappiot voidaan vähentää muista myyntivoitoista verovelvoitteiden minimoimiseksi.
  • Joten et odottaisi, että useimmat kriptovaluutta-sijoittajat olisivat tulevia tulojen ilmoittamisen yhteydessä.

Lopulliset Ajatukset

Tarvitset perustan myyntivoiton tai omaisuuserän kustannusperusteen ja nykyisen markkina-arvon välisen eron määrittämiseksi. Yrittäjien avustajien mielipiteet ovat heidän omat. Yritystuloista on saatavissa enemmän vähennyksiä, mutta joudut maksamaan noin 15 palkanmaksun (itsenäisen ammatinharjoittamisen) veron. Monet kauppiaat ovat vakuuttuneita siitä, että Blockchain- ja salaustoimenpiteiden nimettömän ja hajautetun luonteen takia hallitukselle ei ole mitään keinoa nähdä tai tietää, että he tekevät rahaa kaupankäynnillä/ostavat/myyvät Bitcoin-kauppaa. Lomake 2210 Yksilöiden, kiinteistöjen ja rahastojen arvioidun veron alijäämä. Seuraava ihmisten esittämä looginen kysymys on, voinko käydä kauppaa kryptovaluutalla TFSA: ssa ja RRSP: ssä? Vaikka jokainen siirto ei ole verotettava tapahtuma, sinun on silti seurattava jokaista liikettä selvittääksesi kullekin sijoituksellesi kustannusperusta, mikä vie paljon aikaa ja energiaa kauppiaille, varsinkin jos kauppa tapahtuu volyymilla. Parhaat forex-välittäjät 2019, - Kauppa alhaisella hajotuksella Tehokkaat Forex-kaupankäyntijärjestelmät - Hallitse kauppaa manuaalisesti tai käytä automatisoitua kauppaa. Jos kyseinen kryptovaluutta varastetaan tai katoaa, sillä voi olla positiivisia seurauksia ilmoituksissasi, kuten alennettu verollinen vastuu.

Sinun Tilanteesi

ATO: n mukaan ketjunjaon seurauksena hankkimasi kryptovaluutan verokohtelu on seuraava: Katsotaanpa eri tapoja, joilla voit vastaanottaa salauksen, ja kuinka niitä kohdellaan verollisesti. Vuoden 2019 lopulla edustajainhuoneelle esiteltiin keskustelua varten puolueellista lakia, Cryptocurrency Tax Fairness Act. Siellä on myös toinen mahdollisesti vaikeuttava tekijä. Tämä on verotapahtuma, ja se voi tuottaa myyntivoittoja tai tappioita, jotka voivat olla lyhytaikaisia ​​tai pitkäaikaisia. IRS: n ensimmäisistä (ja toistaiseksi vain) salaisuuteen kohdistuvista veroista vuonna 2019 antamista virallisista ohjeista lähtien IRS on tarjonnut näkemyksiä siitä, kuinka veronmaksajat voivat toimittaa palautuksia muilla toimilla, kuten esimerkiksi tietopyynnöiltään Coinbase-kaltaisilta pörsseiltä. Olen australialainen asukas, joka on tehnyt kauppoja ulkomaalaiseen salauspörssiin.

Ostamisen ja myynnin lisäksi on luettelo muista tapahtumista, jotka tarvitsevat selvennystä verotuksessa, mukaan lukien haarukat, vesijohdot ja panokset.

Laske myyntivoitosi valitsemallasi kirjanpitomenetelmällä (FIFO/LIFO). Lähetä myyntivoitosi täyttämällä lomake 8949 ja aikataulu D. Ansaitse rahaa verkossa näiden laillisten työpaikkojen avulla, työllisyystilastoviraston mukaan keskimääräinen graafinen suunnittelija ansaitsee yli 45 000 dollaria vuodessa (tai 22 dollaria tunnissa). Foust, alan asiantuntijaryhmän CoinCenterin vanhempi tutkija, ehdotti samanlaista lähestymistapaa äskettäisessä raportissa. Poikkeus syntyy vain, jos heillä on salausvaluutta kauemmin kuin yksi vuosi. ”Salausvaluutan käyttäjät voivat kutsua sitä” digitaaliseksi rahaksi ”, mutta se ei ole valtion liikkeeseen laskemaa rahaa. Varoja tai omaisuutta, jonka sait ennen yrityksen perustamista, ei yleensä pidetä liiketoiminnan tulona. Yksi LendEDUn tänä vuonna suorittamasta tutkimuksesta ehdotti, että 7% vastaajista oli sekoittunut salauksen valuuttaan. 4 askelta ehdottomasti, mitä tippalaivaus on? Itse asiassa jokaisesta bitcoinin tai muun kryptovaluutan myynnistä - riippumatta siitä, oliko kyse salaus- tai dollareista - on ilmoitettava IRS: lle.

Tether- ja Bitfinex-päätökset odottivat ”ansioitumattomia ja palkkasotureita” salausvaluuttamarkkinoiden manipulaatiota koskevaa oikeusjuttua

Odota… olenko todella verovelkaa tänä vuonna? Seurauksena on, että jotkut hallitukset alkoivat jatkaa selviytymisstrategiansa eteenpäin viemistä. 15-vuotisen kirjoitusuransa aikana Tim on raportoinut kaikesta matkoista, henkilökohtaisista rahoista lemmikkieläimiin ja TV-saippuaoopperoihin. Kuinka voit laskea myyntivoitosi tästä kolikoiden kaupasta? Mutta jotkut lompakotarjoajat helpottavat liiketoimien tietojen nopeaa noutoa tarjoamalla mahdollisuuden ladata CSV-tiedosto ja viedä tietosi. Pääomatappion (ei varkauksien) vähennys on rajoitettu 3 000 dollariin vuodessa (netto muihin myyntivoittoihin verrattuna).

Tässä yhteydessä Portugali on myönteinen esimerkki Euroopassa, jossa monet muut maat verovat salaustekniikan voittoja joko määräämällä myyntivoittoveroa tai osittain tuloveropohjaa yleensä.

Löydät vuoden 2019 verokannat täältä. Samoin, koska verohelpotus- ja työllisyyslaki sulki henkilökohtaisen omaisuuden pois 1031 pörssistä, salausvaluuttakauppiaat eivät voi enää ottaa kantaa siihen, että heidän kaupansa ovat samankaltaisia ​​ja että he eivät ole välittömän veron alaisia. Kun kaikki tietosi on ladattu, TokenTax luo kaikki lomakkeet, joita tarvitset salauksenvaihtoverojen arkistoimiseksi. Kolikot louhivista veronmaksajista kannetaan vero mineraalipäivän käyvästä markkina-arvosta. Kuten muun tyyppisissä kiinteistöissä, hankkit ensin kiinteistön, usein vaihtamalla käteistä kiinteistölle, ja sitten omistat kiinteistön tietyn ajan. Jotkut tämän viestin linkit ovat sponsoreidemme kautta. 8 prosentin vero sijoitustoiminnan nettotuloista. (Yleensä joudut maksamaan ohjelmiston käytöstä maksun, niin annat ohjelmistolle LUE VAIN pääsy kauppahistoriaasi vaihdon sovellusliittymän kautta, tuoda tietoja CVS-tiedostosta tai kirjoittaa ne käsin (voit myös antaa sille pääsyn lompakotietoihin) ).

Sovellettavat verokannat riippuvat siitä, pidettiinkö kiinteistöä lyhytaikaista vai pitkäaikaista aikaa.